Meltemi

Tuesday, September 22, 2009

Ηρεμία

Αδειασε η κατασκήνωση. Εφυγαν οι "βάρβαροι" και ηρέμησαν τα πράγματα. Ηρέμησαν; Οχι ακριβώς. Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που πιστεύουν ότι η πολύ ηρεμία φέρνει πλήξη και γι' αυτό φροντίζουν να μας σώσουν από την πλήξη.

Μου λένε ότι η κα Κροκιδά οδηγεί μέσα στην κατασκήνωση σαν θηλυκός Λάουντα. Κι όταν βλέπει κάποιο σκύλο στο δρόμο, κορνάρει! Ευτυχώς, δηλαδή, που δεν υπάρχει τροχαία στην κατασκήνωση. Θα απαιτούσε να δώσουν κλήση στο σκύλο.

Θα έπρεπε πάντως να θεσπιστεί στο πλαίσιο του ΔΣ μια ομάδα με στόχο τη διαφύλαξη της αισθητικής. Και να απαγορεύσουν σ' αυτήν την κυρία να κυκλοφορεί με μαγιό. Τη βλέπουν οι σκύλοι και τρομάζουν. Κι έτσι πετάγονται στη μέση του δρόμου κι ενοχλείται η κυρία, αλλά κινδυνεύουν και οι σκύλοι.

Labels:

Wednesday, September 16, 2009

Βυζάντιο

Οπως στο Βυζάντιο φρόντισαν να καταστρέψουν και να εξαφανίσουν οτιδήποτε αρχαιοελληνικό, έτσι και το ΔΣ φροντίζει να εξαφανίσει οτιδήποτε αρχαιοκατασκηνωτικό. Τελευταίο "θύμα" ήταν οι κοινόχρηστες τουαλέτες που βρίσκονταν πίσω από το Αρχηγείο. Τουαλέτες που υπήρχαν από τότε που ιδρύθηκε η κατασκήνωση. Τον πρώτο καιρό εξυπηρέτησαν τον κόσμο, γιατί οι περισσότεροι έμεναν σε σκηνές. Αργότερα και όταν οι σκηνές έγιναν σπίτια, οι κοινόχρηστες τουαλέτες πρόσφεραν τη δυνατότητα κοινωνικής διαστρωμάτωσης. Ετσι, γνωρίσαμε την κατηγορία των γύφτων. Αυτών, δηλαδή, που επέλεγαν να χρησιμοποιούν τις κοινόχρηστες τουαλέτες και όχι αυτήν του σπιτιού τους. Απίστευτη γυφτιά. Τα τελευταία χρόνια οι εξωτερικοί τοίχοι της τουαλέτας χρησιμοποιήθηκαν ως μέσο εικαστικής έκφρασης.
Στην πραγματικότητα, πολύ καλά έκανε το ΔΣ και γκρέμισε τις τουαλέτες. Μια πληροφορία που διάβασα σε μια ιστοσελίδα real estate, ότι το χώρο τον αγόρασε η Lamda Development για ανέγερση small Mall, ελέγχεται για την αξιοπιστία της. Γιατί δεν υπάρχει χώρος για parking.




Labels:

Saturday, September 12, 2009

Καημένε Ζορό...



Επεσες κι εσύ θύμα της ανθρώπινης βλακείας, κακίας, αμετροέπειας, όλων δηλαδή των αρνητικών χαρακτηριστικών του ανθρώπου. Που ο συνδυασμός τους μπορεί ακόμα και να σε σκοτώσει.



Εσύ βλέπεις δεν είχες την τύχη να ανήκεις σε κάποιον. Οπως ο φίλος σου το labrador, που παρά το γεγονός ότι έχει επιτεθεί στους περισσότερους αρσενικούς σκύλους της κατασκήνωσης, ουδείς ενοχλήθηκε. Γιατί η ιδιοκτήτριά του ψηφίζει, ενώ ο Ζορό όχι. Κι αυτή η ιδιοκτήτρια ζητάει την απομάκρυνση του Ζορό!


Μου λέει ο Swell, τον οποίο ευχαριστώ για τις φωτογραφίες, ότι το labrador έχει επιτεθεί στο δεμένο Rebel επανειλημένα. Οποτε περνούσαν έξω από το σπίτι του. Την τελευταία (πολλοστή) φορά που έγινε αυτό, ο Swell είπε στην ιδιοκτήτρια του σκύλου "τί θα γίνει μ' αυτήν την ιστορία;" και αυτή του απάντησε "μα τί ώρα πηγαίνετε βόλτα;!"

Τί να πεις σε τέτοιους ανθρώπους Ζορό; Το μόνο που μπορείς και πρέπει να πεις, είναι "Αντε ΓΑΒηθείτε!"

Labels:

Wednesday, September 9, 2009

Οταν η λογική σηκώνει τα χέρια ψηλά...

Τις μέρες με τους δυνατούς ανέμους, που έπνεαν με ένταση 7-8 μποφώρ, το προσωπικό της κατασκήνωσης είχε βγάλει από τις πυροσβεστικές φωλιές κι είχε απλώσει στο έδαφος όλες τις μάνικες, για να είναι έτοιμες προς χρήση σε περίπτωση ανάγκης. Πράγμα λογικό.

Είναι σημαντικό οι μάνικες να είναι σε καλή κατάσταση. Να μην έχουν τσακίσεις ή τρύπες. Κάτι που θα αποκτήσουν σίγουρα, αν περνάς από πάνω με το αυτοκίνητό σου.


Αλλά, προφανώς τίποτα δεν είναι τυχαίο. Μου λένε ότι ο κάτοχος του αυτοκινήτου είχε ενοχληθεί πριν χρόνια, επειδή κάποιος "βάφτισε" ένα σκύλο της κατασκήνωσης με το όνομα του γιού του. Εφτασε δε στο σημείο να τηλεφωνεί σε διάφορους κατασκηνωτές προσπαθώντας να εντοπίσει το "νονό." Δυστυχώς όμως γι' αυτόν, το όνομα του σκύλου είχε καταχωρηθεί στα δημοτολόγια κι έτσι δεν μπόρεσε να το αλλάξει. Κι ο σκύλος έζησε πολλά χρόνια, δοξάστηκε και όλοι τον θυμούνται με το όνομά του: Λούης.

Labels:

Monday, September 7, 2009

Στόχος Ζορό

Οταν έχεις λύσει όλα τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζεις σαν άνθρωπος, αρχίζεις ν΄ ασχολείσαι με τα δευτερεύοντα. Κι αν δεν υπάρχουν αυτά, φροντίζεις να τα δημιουργήσεις εσύ. Ο Ζορό είναι ένας σκύλος που εμφανίστηκε στην κατασκήνωση πριν δύο χρόνια.

Κατοικοεδρεύει στο βορρά γιατί, όπως μου λένε, κάποια κυρία τον είχε μαζέψει ένα καλοκαίρι και, στο πλαίσιο της γενικότερης σοβαρότητας που τη διακρίνει, μετά τον παράτησε. Ο σκύλος έμεινε στην περιοχή. Είναι φοβισμένος κι όταν βλέπει άλλο σκύλο γαυγίζει οπισθοχωρώντας... Προφανώς κάποιοι άνθρωποι τον περιποιήθηκαν στο παρελθόν. Ο Ζορό γνωρίστηκε και κάνει παρέα μ' ένα οικόσιτο labrador, ολίγον τσαμπουκάς ο τελευταίος. Και δοθείσης ευκαιρίας κι αφορμής την "πέφτουν" παρέα (η ισχύς εν τη ενώσει - οι σκύλοι το ξέρουν αυτό) σ' άλλους αρσενικούς σκύλους. Ο Ζορό σε "βοηθητικό ρόλο" στο πέσιμο. Μέχρις εδώ.


Τώρα μια κατασκηνώτρια ισχυρίζεται ότι ο Ζορό δάγκωσε την ίδια και την ιδιοκτήτρια του labrador. Και ζητάει από το ΔΣ να λύσει το "πρόβλημα". Οι δύο κυρίες γνωρίζονται. Το εντυπωσιακό είναι ότι η
ιδιοκτήτρια του labrador συγκατάνευσε στο αίτημα της πρώτης.


Labels:

Saturday, September 5, 2009

Bad luck!

Πολύ ατυχής για την κατασκήνωση χαρακτηρίζεται η απόφαση του κ. Βουλγαράκη να μην είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές. Χάνεται έτσι η ευκαιρία να εκμεταλλευθούμε τη συγγένεια του νέου κατασκηνωτή κ. Πελέκη με τη σύζυγο του Βουλγαράκη. Χάνονται όλες οι δυνατότητες που ανέλπιστα ανοίχτηκαν μπροστά στους κατασκηνωτές (κλικ εδώ).


Και τι θα κάνουμε τώρα χωρίς την ευλογία της κας Πελέκη; Πώς θα πορευθούμε στο μέλλον; Περιμένω προτάσεις.


ΥΓ.: Με χαρά είδα ότι η αναγνωσιμότητα του Μελτεμιού ανεβαίνει ποιοτικά. Τα στελέχη ενός γνωστού δικηγορικού γραφείου επισκέπτονται το blog καθημερινά και, μάλιστα, πολλές φορές!

Labels: