Meltemi

Tuesday, October 27, 2009

Ιμπεριαλισμός

Παραμονή εθνικής εορτής, βλέπω αυτό και δεν ανησυχώ πλέον για το μέλλον της κατασκήνωσης.


Να φοβάστε βάρβαροι!

Labels:

Wednesday, October 21, 2009

Είχαμε του κουτιού, μας ήρθανε κι οι χύμα...

Είχαμε του κουτιού τους κομπλεξικούς (γνωστό αυτό από παλιά) μας ήρθαν και οι χύμα ανώνυμοι κομπλεξικοί, που αφήνουν υβριστικά σχόλια (βλέπε εδώ). Φαίνεται ότι οι κομπλεξικοί είναι σαν τους ηλίθιους, ατέλειωτοι.

Μας προέκυψε κι ο ηλίθιος (sic) πολυτεχνίτης με το FIAT της φωτό, που οδηγεί μέσα στην κατασκήνωση με 60 χλμ.! Και το κάνει συχνά γιατί ως πολυτεχνίτης, έχει πολλές δουλειές. Μην ρωτήσετε γιατί δεν του λέει κάποιος κάτι. Είναι όλοι συνάδελφοί του. Οχι στην πολυτεχνία πάντως...



Labels:

Friday, October 16, 2009

Πατριδογνωσία

Τί δείχνει ένα αυτοκίνητο που περνάει πάνω από ένα παιδικό ποδήλατο στην πλατεία και το ποδήλατο σφηνώνει κάτω από το αυτοκίνητο; Ο συνοδηγός και μπαμπάς της κοπέλας που οδηγούσε, δικαιολόγησε το γεγονός μιλώντας για χαμηλή ορατότητα. Σωστά. Οι πολυκατοικίες που βρίσκονται γύρω από την πλατεία, δεν σ' αφήνουν να δεις μακρυά. Πρέπει το ΔΣ να εγκαταστήσει καθρέφτες. Εχει κάποια σχέση αν στην κόρη σου δίνεις το όνομα της συζύγου του Γλύξμπουργκ και, μάλιστα, την αφήνεις να οδηγεί;

Οι προγραφές της Σέχτας του ΔΣ συνεχίζονται. Μετά τον αρχηγό, σειρά είχε να στοχοποιηθεί ένας εργάτης. Ο, κατά γενική ομολογία, καλύτερος όλων. Σέχτα και μυαλό φαίνεται ότι δεν συναντούνται πουθενά. Οι ελπίδες των κατασκηνωτών στρέφονται στο Χρυσοχοΐδη.

Labels:

Tuesday, October 13, 2009

Οταν έχεις σκατά στο κεφάλι...

Είσαι κανονικός σκατοκέφαλος. Και θεωρείς ότι δεν υπάρχει πρόβλημα να αφήνεις τα σκουπίδια σου έξω από το βαρέλια. Γιατί τα σκατά που έχεις μέσα στο κεφάλι σου δεν σ' αφήνουν να σκεφτείς, ότι τη νύχτα οι γάτες θα ξεσκίσουν τις σακούλες και το πρωί η περιοχή θα μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο.








Εχεις σκατά μέσα στο κεφάλι σου, όταν ακόμα και τα χρησιμοποιημένα κωλόχαρτα τ' αφήνεις έξω από τα βαρέλια, ώστε να τα χρησιμοποιήσουν μετά οι σκύλοι σαν after-shave. Γιατί ρε σκατοκέφαλε δεν σκέφτεσαι ότι κάποια στιγμή θα βρεις τις σακούλες ΜΕΣΑ στο σπίτι σου; Και να είσαι σίγουρος, το μεγάλο πάρτι θα γίνει τότε...

Labels:

Thursday, October 8, 2009

Οργασμός!

Τι κρίση στην οικοδομή κι αηδίες μας λένε. Πραγματικός οργασμός real estate επικρατεί στην κατασκήνωση. Σπίτια αλλάζουν χέρια κάθε βδομάδα. Κάποιοι κατασκηνωτές ζήλεψαν τη δόξα (και τα χρήματα) του Μπόμπολα και γίνονται εργολάβοι αναλαμβάνοντας κατασκευές και μετατροπές στα σπίτια που αλλάζουν χέρια. Λες και την κατασκήνωση την αγόρασαν τα στελέχη της σεπτής μονής Βατοπεδίου.

Η ΝΔ έχασε την εξουσία, η κατασκήνωση όμως δεν έχασε την ευλογία. Της Πελέκη. Μεγάλα ποσά τζιράρονται στο κατασκηνωτικό real estate. Κυκλοφορεί δε έντονα η φήμη, ότι κάποιοι βγάζουν και προμήθειες από τις αγοραπωλησίες. Δεν είναι τυχαίο ότι η κατασκήνωση ψηφίζει ΠΑΣΟΚ...

Labels:

Saturday, October 3, 2009

Η ξαδέλφη

Ανέκαθεν στην Ελλάδα η συγγένεια με κάποιο πρόσωπο που είχε επιρροή λόγω θέσης-τίτλου ή ονόματος ή σχέσης με άλλο πρόσωπο που έχει επιρροή, ήταν χρήσιμο πράγμα. Οπως ο Λιάνης έγινε γνωστός κι απέκτησε δημόσια αξιώματα μέσω της σχέσης της ξαδέλφης του με τον Αντρέα (μη ρωτήσει κανείς ποιος ήταν ο Αντρέας), έτσι και στην κατασκήνωση η συγγένεια με τη ΤΓΠ, ανοίγει πόρτες. Αποκτάς από το πουθενά μερίδα και σπίτι στην κατασκήνωση.

Και αν από το σπίτι σου δεν βλέπεις τη θάλασσα, δεν χάνεις εσύ. Χάνουν οι θάμνοι που σου κρύβουν τη θάλασσα. Κι έτσι τους κόβεις. Τι WWF και μαλακίες... Εγώ θέλω να βλέπω θάλασσα.

Και για να βγάλω την υποχρέωση στη ξαδέλφη, όταν μου το ζητά, δεν έχω πρόβλημα να διαβάλλω με το χειρότερο τρόπο έναν άνθρωπο. Γιατί δεν τον γουστάρουν η ξαδέλφη και η παρέα της.

Τελικά, το ήθος και το κλίμα που έχουν "επιβάλλει" κάποια μέλη του ΔΣ και όσοι έχουν σχέσεις μ' αυτά τα μέλη, είναι "αξιοζήλευτο".

Labels: