Meltemi

Sunday, January 31, 2010

Και τώρα τί θα γένουμε χωρίς βαρβάρους;


"Ακέφαλη" η κατασκήνωση. Γιατί ο δοτός αρχηγός αρνήθηκε το αξίωμα. Για άγνωστους λόγους. Οι φήμες οργιάζουν. Κάποιες αναφέρουν τουρκικό δάχτυλο. Κάποιες άλλες κάνουν λόγο για παλιές αμαρτίες (γυναικοδουλειές), που απειλούν με αποκαλύψεις.

Ο Γ. Αυτιάς προσπάθησε να λύσει το μυστήριο παίρνοντας συνέντευξη από τον Τίτο, αλλά αυτός τον δάγκωσε. Τη σκυτάλη πήρε ο Σόμπολος, παίρνοντας τηλέφωνα δεξιά κι αριστερά. Οπως αναμενόταν δεν έβγαλε είδηση. Οχι γιατί δεν υπήρχε (η είδηση), αλλά γιατί κανείς δεν κατάλαβε τι ήθελε ο Σόμπολος.

Πιστεύω ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Η κατασκήνωση ήταν "ακέφαλη" (διάβαζε άμυαλη) τα τελευταία πολλά χρόνια. Μπορούμε και χωρίς "βαρβάρους".



Αφιερωμένο εξαιρετικά το τραγούδι του Μουφλουζέλη:

Τον Πάρη αγαπητικό σαν έπιασ' η Ελένη,
της είπ' η Αθηνά: "Μωρή τρελή, καυγάς θα γένει!"

Οι μάγκες ξηγηθήκανε να κάψουνε την Τροία,
να τιμωρήσουνε τον τζε μαζί με την κυρία,
που κάνανε την αρπαγή εν πλήρη μεσημβρία.
Στα ίσα τα πλεούμενα με στόχο για την Τροία!

Για μια γυναίκα άμυαλη ρημάξαν τα λιμάνια,
για μια γυναίκα άμυαλη σφαλίσαν τα λιμάνια
και δέκα χρόνια μείνανε τόσες κυρές χαρμάνια,
και ζωντοχήρες μείνανε γυναίκες με στεφάνια.

Μαζί ήτανε κι ο Αχιλλεύς το πρώτο κουτσαβάκι,
μαζί το μούτρο ο Οδυσσεύς που 'φτιαξε τ' αλογάκι,
τσοντάρησε κι ο Δούρειος και πήρανε τη μάχη.
τσοντάρησε κι ο Δούρειος και κέρδισαν τη μάχη.

Όλα τα φταίει ο πειρασμός που χάθηκε μια Τροία,
ήτανε ζήτημα τιμής που έσβησε η Τροία.
Το δείξαν' οι αρχαίοι μας που 'χαν πυγμή κι ανδρεία
κι αρχίζει πια η Οδύσσεια μα είν' άλλη ιστορία.

Labels:

Sunday, January 17, 2010

O Βασιλιάς πέθανε, ζήτω ο Τίτος!

Οπου "βασιλιάς" είναι ο νέος αρχηγός. Μετά τα ανήκουστα που έγιναν στην αξιολόγηση των υποψηφίων και αφού "θάψαμε" τους πάντες, για να προωθήσουμε αυτόν που θεωρούσαμε "καλύτερο" για μας, αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε την αξιολόγηση γιατί ο "καλύτερος" αποδείχτηκε μούφα. Μεθόδευση που βάζει τα γυαλιά στην Αγία Οικογένεια.

Ετσι βρήκαμε νέο "καλύτερο", τον Τίτο. Οχι, η κατασκήνωση δεν θα αποκτήσει ένα ασιατικό touch. Πρόκειται για τον εγχώριο Τίτο. Αυτόν που "μεσολάβησε" με τις χοντράδες του στη σπίλωση ανθρώπων και ζώων. Επειδή τίποτα δεν είναι αυτονόητο πλέον στην κατασκήνωση, χρίζουμε αρχηγό το σύντροφο της κυρίας του σκύλου Τίτου.

Δεν μπορώ βέβαια να αρνηθώ τις ικανότητές του. Να του ζητήσετε να βάλει εξωλέμβια μηχανή και πανί στη σχεδία.

Labels:

Wednesday, January 6, 2010

Νάμαστε πάλι εδώ Αντρέα!


Είναι εκπληκτικό το πόσο αρέσει σε μερικούς να εκτίθενται. Αρχισαν τους πανηγυρισμούς, διανθισμένους με τη γνωστή χολή, επειδή το blog έμεινε ανενεργό. Δεν πέρασε από το μυαλό τους ότι υπάρχουν και λόγοι ανωτέρας βίας.

Ετσι, μετά από απουσία 40 ημερών, νάμαστε πάλι εδώ Αντρέα. Εμαθα ότι το ΔΣ, αναγάγοντας τη "μικροπολιτική" σε επιστήμη, παίρνει πλέον αποφάσεις "με επιφύλαξη". Φοβερή σύλληψη. Συγχαρητήρια σ' αυτόν που το σκέφτηκε.

Τα δύο μέτρα και δύο σταθμά γίνονται πλέον πράξη στην κατασκήνωση. Με άλλο μέτρο και λογική μετράμε στο Βορρά, με άλλο στο Νότο. Είμαστε επιεικείς όταν εμπλέκεται κάπου ένας φίλος μας, γινόμαστε όμως άτεγκτοι όταν δεν υπάρχει τέτοιος. Φαίνεται ότι ξέχασαν το "η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, αλλά πρέπει και να φαίνεται." Τους το θυμίζω. Με επιφύλαξη.


Labels: