Meltemi

Wednesday, July 22, 2009

Μελτέμι - Η ιστορία 1

Ιδρύθηκε λίγο μετά το τέλος του Β' Παγκόσμιου πολέμου. Σε μια πευκόφυτη έκταση έξω από τη Ραφήνα, που ανήκε στην τότε κοινότητα και τώρα δήμο της Ραφήνας. Στην αρχή έμεναν όλοι σε σκηνές. Υπάλληλοι των εταιρειών πετρελαιοειδών. Η περιοχή δεν είχε τότε ούτε ρεύμα ούτε νερό. Αργότερα, άρχισαν να "κτίζονται" οι πρώτες ξύλινες παράγκες. Ολες 70 τ.μ.

Τα σπίτια χρησιμοποιούνταν μόνο το καλοκαίρι. Υπήρχε και μια γεννήτρια για το ρεύμα. Που κάλυπτε μόνο το φωτισμό. Ηλεκτρικά ψυγεία δεν υπήρχαν, μόνο πάγου. Στις κουζίνες των σπιτιών "βασίλευε" η Πετρογκάζ. Το πόσιμο νερό το έπαιρναν με δοχεία από μερικά μεγάλα βαρέλια που ήταν μοιρασμένα στην περιοχή. Το νερό για όλες τις υπόλοιπες χρήσεις ερχόταν με βυτιοφόρο, που το άδειαζε στα βαρέλια που είχε γι' αυτή τη χρήση κάθε παράγκα.

Labels:

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

ξερεις πως εφτασα στη σελιδα σου; το μελτεμι ειναι μια απο τις τρεις καταχωρημενες οικοκοινοτητες στην ιστοσελιδα του ευρωπαϊκου δικτυου. Επειδη δε θελω να ειμαι τελειος αδικος, μπορεις να αναρτησεις καποια ιστοσελιδα του χωρου, για να δω και τη δικη τους γνωμη;
http://www.gen-europe.org/addresses/EVindex.html
η ιστοσελιδα που βρηκα το ονομα μελτεμι...
ενας ελληνας μεταναστης...

May 7, 2010 at 12:06 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home