Meltemi

Thursday, August 13, 2009

Τα μνημεία

Δεν θα μπορούσε η κατασκήνωση που παλεύει να διατηρήσει την παράδοση, να μην έχει τα μνημεία της. Τα δύο, αν οι πληροφορίες μου είναι σωστές, φορτηγάκια που χρησιμοποιούνται σε όλες τις δουλειές της κατασκήνωσης. Αυτά πρέπει να έχουν στην πλάτη τους περισσότερα από 30 χρόνια. Κάποιος τα πέταξε και τα μάζεψε η κατασκήνωση. Είναι χωρίς πινακίδες, άρα ανασφάλιστα. Και ασυντήρητα. Δεν θέλω να σκεφτώ τι βγάζουν από την εξάτμισή τους αυτά τα φορτηγάκια.












Πάντως έχουν κάρτα ΚΤΕΟ. Προφανώς την εκδίδει ο μηχανικός-αρχηγός. Αυτός που δεν μπορεί ή δεν θέλει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των ηλιθίων κατασκηνωτών που οδηγούν με 40 χλμ. μέσα στην κατασκήνωση.


Τα φορτηγάκια αυτά εξυπηρετούν μερικές φορές και τις γραφίστικες ανησυχίες των παιδιών. Ετσι δίνουν ένα διαφορετικό χρώμα στην κατασκήνωση. Πιο art.

Labels:

3 Comments:

Anonymous Paratirits said...

Με την ευκαιρία αυτού του σχολιασμού θέλω να συστηθώ. Έχω μεγαλώσει στο Μελτέμι (κατασκήνωση) και οι γονείς έχουν σπίτι . Ως εκ τούτου τους επισκέπτομαι, κυρίως τα καλοκαίρια. Επίσης, έχω καλούς φίλους στη κατασκήνωση. Χαιρετίζω, τη δημιουργία αυτού του blog. To θέμα των «εξυπηρετικών σαράβαλων», που θίγεται σήμερα, είναι από τα ζητήματα που με έχουν απασχολήσει και εμένα. Θεωρώ ότι εντάσσεται στο γενικότερο θέμα «κυκλοφορίας οχημάτων» όπως αυτό έχει διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα στη κατασκήνωση. Προσωπικά, διαπιστώνω:
• Περισσότερα αυτοκίνητα ανά οικίσκο. Σύμφωνα με το κανονισμό επιτρέπονται δύο ανά οικίσκο αλλά νομίζω ότι πλέον υπάρχουν περισσότεροι οικίσκοι με δύο αυτοκίνητα.
• Έχει αυξηθεί η εντός του οικισμού χρήση των αυτοκινήτων και έχει αυξηθεί το αυτοσχέδιο parking. Εδώ εντάσσεται και η χρήση των «εξυπηρετικών σαράβαλων».
• Έχει γίνει πολύ πιεστική η κίνηση από τη πρώτη είσοδο, το πέρασμα από τα γήπεδα, το «check point Λευτέρης» και τη πλατεία Χρήστου Κώνστα. Σε όλη αυτή τη διαδρομή συνωστίζονται παιδιά με ποδήλατα, πεζοί κάθε ηλικίας και αυτοκίνητα.
• Παράλληλα, η προτροπή για οδήγηση σε χαμηλές ταχύτητες και τα σαμαράκια δεν έχουν τύχει γενικότερης αποδοχής. Στο χαλίκι, ίχνη από «χειροφρενιές» είναι διάσπαρτα σε όλο τον οικισμό.

Σχετικά με το αρχικό σχόλιο και τις ανάγκες που καλύπτουν τα εν λόγω οχήματα θα σχολίαζα ότι η παρούσα κατάσταση «δεν δίνει το καλό παράδειγμα» και προτείνω τη χρήση ηλεκτρικού μικρού φορτηγού που θα μπορούσε να επαναφορτίζει τους συσσωρευτές του από ηλιακούς συλλέκτες. Τα οχήματα αυτά αντιπροσωπεύονται στην Ελλάδα και στη «κατασκήνωση» ήδη, υπάρχει εμπειρία για τη δημιουργία ηλεκτρικής ενέργειας από τον ήλιο. Πιστεύω ότι μία τέτοια εφαρμογή θα συμπλήρωνε το οικολογικό ενδιαφέρον και την υποστήριξη της αειφόρου ανάπτυξης δηλαδή, τη δημιουργία υποδομών για μία βιώσιμη στάση απέναντι στο φυσικό περιβάλλον.

August 14, 2009 at 1:52 AM  
Blogger Timoros said...

@Paratiritis: Καλωσήρθες στο Μελτεμομπλόγκ! Συμμερίζομαι απόλυτα τις παρατηρήσεις που κάνεις. Χωρίς αυτές, τί παρατηρητής θα ήσουν άλλωστε; Δυστυχώς όμως αποδεικνύεται άλλη μια φορά, ότι ο κοινός νους δεν είναι καθόλου κοινός.

Ας ελπίσουμε ότι κάποιος θα ενδιαφερθεί γι' αυτό:

http://www.kafounis.gr/automotive/products/dump.html

August 16, 2009 at 11:50 PM  
Blogger snake said...

Τα παρατημένα σαράβαλα τόσο μέσα στην κατασκήνωση, όσο και τα παρατημένα στο γήπεδο είναι άθλια και συνθέτουν μία αποκρουστική εικόνα.
Ελπίζω η απόσυρση αυτοκινήτων να συμπεριλαμβάνει και τα εν λόγω σαράβαλα που δεν έχουν πινακίδες και να εξοικονομίσουμε κάποια χρήματα για να αγοράσουμε κάτι πιο πρόσφατο.
Τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα είναι ό,τι πιο επικίνδυνο αφού εάν τραυματίσουν οποιοδήποτε ο/οι ιδιοκτήτης/ες μπαίνουν μέσα.

September 2, 2009 at 9:20 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home