Meltemi

Tuesday, November 3, 2009

Ο Βωβός

Κάθε μέλος του ΔΣ της κατασκήνωσης έχει συγκεκριμένα καθήκοντα. Κάποιος έχει στην αρμοδιότητά του το προσωπικό, άλλος την πυρασφάλεια, άλλος τις κατασκευές. Οι τελευταίες έχουν ανατεθεί σ' ένα μέλος, γιό παλιού μέλους του ΔΣ.

Το "ωραίο" είναι ότι ο γιός είναι και ο πιο δραστήριος εργολάβος της κατασκήνωσης. Η γυναίκα του κάνει τα σχέδια και αυτός αναλαμβάνει την κατασκευή. Μόνος του. Δεν χρησιμοποιεί κανέναν άλλο εργάτη ή τεχνικό. Ακόμα και τους κήπους, αυτός τους φτιάχνει. Πελάτες του είναι όλοι οι κατασκηνωτές. Προηγούνται όμως οι κολλητοί φίλοι. Φοβερή μπίζνα. Η οικογένεια δεν χάνει ούτε ένα ευρώ. Κάτι σαν την οικογένεια Βουλγαράκη, δηλαδή. Εχει ήδη φτιάξει αρκετά σπίτια και έχει δρομολογήσει νέα.

Το πιο "ωραίο" είναι ότι όταν τελειώνει ένα σπίτι, μετά το ελέγχει για να δει αν χτίστηκε σύμφωνα με το καταστατικό. Ελέγχει τον εαυτό του δηλαδή. Ετσι έκανε και τον "έλεγχο" για το σπίτι του αδελφού του. Τελικά, η κατασκήνωση θέλει το Βωβό της.

Labels:

7 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Μόλις ενημερωθήκαμε από φίλους για την δωρεάν καταχώρηση διαφήμισης μας στο Blog σας και ευχαριστούμε για αυτό. Επειδή όμως γράφονται κάποιες ανακρίβειες θα επιθυμούσαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά, εσάς και τους επισκέπτες σας.
Δυστυχώς στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε ουδεμία κατασκευή κατοικίας δεν μπορέσαμε να αναλάβουμε μέχρι τώρα, πλην της δικιάς μας και του κουμπάρου μας. Είναι αλήθεια βέβαια ότι κατά την διάρκεια του Αυγούστου μας προσέγγισε μέλος, μέσω κοινού γνωστού διότι δεν είχαμε πρότερη γνωριμία μεταξύ μας, και αφού εκδήλωσε τον εντυπωσιασμό του για τις δύο προαναφερθείσες κατασκευές, μας ανάθεσε την μελέτη και κατασκευή της δικιάς τους οικίας. Οι προμελέτες και οι μελέτες γίνανε κατά την διάρκεια του καλοκαιριού χωρίς να προκύψει κανένα πρόβλημα. Παρ’ όλα αυτά δεν προχωρήσαμε στην ανάληψη της κατασκευής. Αυτό άλλωστε μπορεί να το διαπιστώσει κάθε ενδιαφερόμενος με έναν απλό περίπατο στα υπό κατασκευή σπίτια. Δεν γνωρίζαμε βέβαια, μέχρι την δημοσίευση σας που έγινε την Δευτέρα 2/11/09, ότι πρόκειται για μέλη Σέχτας … !!!
Ο δε αδελφός φτιάχνει το σπίτι του μόνος του, καθότι κληρονόμησε και αυτός το δαιμόνιο του κατασκευάζειν (δυστυχώς για μας, χωρίς καμιά προμήθεια).
Τέλος, είμαστε στην διάθεση κάθε κατασκηνωτή που επιθυμεί να ανακατασκευάσει την οικία του και εγγυόμαστε ότι δεν θα υπερβεί ποτέ το καταστατικό.
Κατασκευαστική Εταιρία ΒΩΒΟΣ & ΣΙΑ Α.Ε,

November 4, 2009 at 7:05 AM  
Blogger Timoros said...

@Κατασκευαστική Εταιρία ΒΩΒΟΣ & ΣΙΑ: Το blog Μελτέμι εύχεται στην εταιρία σας κάθε επιτυχία στη δραστηριότητά της, που είμαστε σίγουροι ότι είναι δεδομένη.

Αλλωστε, πριν πολλά χρόνια, ο ΚΥΡ είχε δημοσιεύσει στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ μια γελοιογραφία, όπου απεικονιζόταν ένα σεληνιακό τοπίο και μια ταμπέλα. Στην ταμπέλα αναγραφόταν "Προσεχώς περιοχή Βωβού."

November 5, 2009 at 12:35 AM  
Anonymous Anonymous said...

Προφανώς ο Κυρ δεν αναφερόταν στον Βωβό της κατασκήνωσης μας (που να μας ξέρει άλλωστε ο άνθρωπος) Γιατί εμείς και κήπους φτιάχνουμε, και δενδροφυτεύουμε και προσπαθούμε να εφαρμόσουμε το καταστατικό. Την Σελήνη την χαιρόμαστε μόνο από την Μικρή με συνοδεία μουσικής.
Ευχαριστούμε πάντως θερμά για την φιλοξενία στο Blog σας και τις ευχές (...αν και η δουλειά έχει πέσει κατακόρυφα...)ΒΩΒΟΣ

November 5, 2009 at 9:06 AM  
Anonymous Baneo said...

@Βωβός και Σία:

Αγαπητέ babis, είμαι κατασκηνωτής κι εγώ. Το σπίτι μου δεν είναι παλιό, αλλά έχουν μεγαλώσει οι ανάγκες στέγασης. Θέλω να κάνω ένα πανωσίκωμα. Τα σχέδια είναι έτοιμα. Σ' ενδιαφέρει;

November 5, 2009 at 9:08 AM  
Anonymous Patouchas said...

@Βωβός και Σία: Ωστε εσείς είστε που δεν μας αφήνετε να κοιμηθούμε μερικά βράδυα με τη μουσική που βάζετε στη Μικρή;

Κάτοικος πλατείας Κώνστα

November 5, 2009 at 9:13 AM  
Anonymous Anonymous said...

Comment moderation has been enabled. All comments must be approved by the blog author.
Κύριε Γιώργο ΛΑΔΑ (Καθαρά χερια),μπορώ και εγώ να σχολιάζω όταν χρειαστεί σαν εσένα ή θα με κόψεις??

November 7, 2009 at 7:08 AM  
Blogger Timoros said...

@Anonymous 7.08: Πρόσεχε μην κοπείς μόνος σου...

November 7, 2009 at 1:09 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home