Meltemi

Wednesday, June 9, 2010

Να υπογράψεις ρε!




Οταν μου είπαν ότι ένα αυτοκίνητο χτύπησε κι έσπασε το πόδι ενός γέρικου σκύλου, που ήταν ξαπλωμένος στο δρόμο και λόγω αρθριτικών δεν πρόλαβε να σηκωθεί, με αποτέλεσμα ο σκύλος μετά από λίγες μέρες να πεθάνει, είπα ότι η κατασκήνωση έφτασε πλέον στον πάτο και δενπρόκειται να ξανασχοληθώ.

Ελα όμως που συνάντησα ένα φίλο μου δημοσιογράφο που η πρώην γυναίκα του έχει σπίτι στην κατασκήνωση και με ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις.

Πρώτη και καλύτερη εξέλιξη, η "χάρη" του Μελτεμιού έφτασε μέχρι τον Αμαζόνιο. Μέσα από ένα "άξιο" μέλος του (κλικ) που έδειξε στους ιθαγενείς τι μπορούμε να κάνουμε όταν μας το επιτρέπουν οι "συνθήκες". Και για όσους από τους ντόπιους "ιθαγενείς" δεν το κατάλαβαν την πρώτη φορά, κάνουμε και μια τοπική επίδειξη. Με αυγά. Επειδή όμως στη ζωή δεν υπάρχει το καλό χωρίς το κακό, μας έμαθαν και άνθρωποι που δεν έπρεπε. Κι έτσι μεθοδεύεται τώρα από σκοτενούς κύκλους η κατάληψη της κατασκήνωσης από τους απογόνους του Κάστρο...

Ο Βωβός επανεμφανίστηκε στο ρόλο του ασφαλίτη αυτή τη φορά, γιατί η οικοδομή περνάει κρίση. Και απαιτεί από κάποιον να υπογράψει ότι αποκηρύσσει τον "κομμουνισμό". Στο ρόλο του κομμουνισμού τα σίδερα. Μα και οι άλλοι που υπέγραψαν, τελικά τί έγινε, δεν αποδείχτηκε στο τέλος ότι παρ΄ ότι υπέγραψαν έκαναν αυτό ακριβώς που ήθελαν; Πώς αλλοιώς βγαίνουν τα 110 τετραγωνικά; Βάζεις μια υπογραφή και καθαρίζεις. Αλήθεια θα ζητήσει να υπογράψουν και οι Κουβανέζες; Και για να επιβεβαιώσει το χαρακτηρισμό του ασφαλίτη, καρφώνει ένα γνωστό του στη γυναίκα του, ότι μπλα, μπλα, μπλα. Ρε Βωβέ, σκέφτεσαι τί θα γίνει αν έρθει ο Χ και σου πει μια ιστορία για την Ψ; Θα τη στείλεις στη Γυάρο;

Θα τελειώσω με κάτι καλό. Ο φίλος μου είπε ότι το Μελτέμι βρήκε επιτέλους χορηγό, ο οποίος έχει βάλει στην κατασκήνωση πινακίδες με κοινωνικά μηνύματα. Από την περιγραφή δεν κατάλαβα αν ο χορηγός είναι τα Στρουμφ ή το παριζάκι Υφαντής.





Labels:

9 Comments:

Blogger tzonakos said...

Νο combrente portuguese very well τι έκανε ο πατριώτης λέει ;

June 10, 2010 at 7:56 AM  
Blogger Timoros said...

Τζονάκε, άκου τώρα τι θα σου πω εγώ, που όπως ίσως ξέρεις, έχω ζήσει εκεί. Ο πατριώτης λοιπόν σαλτάρησε ένα βράδυ μέσα σε πλοίο κι επειδή δεν έβρισκε τι να κάνει σκέφτηκε "δεν αρχίζω να πετάω στο ποτάμι τις βαλίτσες των άλλων;", κάτι που οι άλλοι επιβάτες δεν εκτίμησαν και του την έπεσαν. Αυτός πήδηξε στο ποτάμι κι επειδή ήταν ξένος, το πλοίο σταμάτησε και τον μάζεψε (τους ντόπιους τους αφήνουν...). Ηρθε η αστυνομία, τον μπουζουριάσανε σε μια ψυχοτέτοια κλινική στο Μανάος, απ' όπου τον έβγαλε ένας φίλος του που πήγε εκεί από δω, γιατί από την ελληνική πρεσβεία δήλωναν ότι δεν πήγαινε κανείς στο Μανάος, λόγω μεγάλης επικινδυνότητας.

Πες μου τώρα Τζονάκε, δεν είσαι περήφανος για μένα που έχω τέτοιους γνωστούς;

June 10, 2010 at 8:16 AM  
Blogger tzonakos said...

Καρα-περήφανος ειμαι.
Ακατάδεχτοι ομως οι άλλοι, δεν εκτίμησαν την χειρονομία του πατριώτη, κρίμα το παλληκάρι !

June 10, 2010 at 8:23 AM  
Blogger Timoros said...

Eχεις δίκιο Τζονάκε, αλλά τι να περιμένεις από απολίτιστους ιθαγενείς...

June 10, 2010 at 8:25 AM  
Blogger monahikoslikos said...

Ότι αρχίζει ωραίο τελειώνει με πόνο... και φαίνεται πως και το Μελτέμι κοπάζει σιγά σιγά σε πλήρη άπνοια.

June 10, 2010 at 9:37 AM  
Blogger Timoros said...

Μοναχικέ Λύκε, έχεις δίκιο για τα ωραία που τελειώνουν με πόνο. Διαφωνώ μόνο για την άπνοια. Περισσότερο σε αδιαφορία μου κάνει εμένα.

June 10, 2010 at 11:11 AM  
Anonymous Paratiritis said...

Αναρωτιέμαι εάν ο προαναφερόμενος κολυμβητής, μετά το παζάρι υφαντών αν θα προχωρήσει στη παροχή υπηρεσιών μέσω των φιλενάδων του. Έχω ακούσει ότι ο υπαρκτός σοσιαλισμός είναι γενναιόδωρος στον αγοραίο έρωτα.

June 11, 2010 at 1:46 AM  
Blogger Timoros said...

@Paratiritis: Είναι όντως μια "ειδίκευση" των χωρών του τέως υπαρκτού (και νυν ανύπαρκτου) σοσιαλισμού. Τώρα εάν αυτή η "ειδίκευση" βρει πεδίο εφαρμογής στην κατασκήνωση, δεν το ξέρω. Αυτό που ξέρω είναι ότι θα έχει σκληρό ανταγωνισμό.

June 11, 2010 at 2:35 AM  
Blogger Patouchas said...

Παρατηρητή και Τιμωρέ, δεν φοβάστε μην σας εξαφανίσουν οι πράκτορες της Κούβας; Δεν φοβάστε τις δολιοφθορές στις περιουσίες σας από τους θαυμαστές του Κάστρο; Δεν φοβάστε την οργή του Ν.Κ.;

June 12, 2010 at 12:49 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home