Βυζάντιο
Οπως στο Βυζάντιο φρόντισαν να καταστρέψουν και να εξαφανίσουν οτιδήποτε αρχαιοελληνικό, έτσι και το ΔΣ φροντίζει να εξαφανίσει οτιδήποτε αρχαιοκατασκηνωτικό. Τελευταίο "θύμα" ήταν οι κοινόχρηστες τουαλέτες που βρίσκονταν πίσω από το Αρχηγείο. Τουαλέτες που υπήρχαν από τότε που ιδρύθηκε η κατασκήνωση. Τον πρώτο καιρό εξυπηρέτησαν τον κόσμο, γιατί οι περισσότεροι έμεναν σε σκηνές. Αργότερα και όταν οι σκηνές έγιναν σπίτια, οι κοινόχρηστες τουαλέτες πρόσφεραν τη δυνατότητα κοινωνικής διαστρωμάτωσης. Ετσι, γνωρίσαμε την κατηγορία των γύφτων. Αυτών, δηλαδή, που επέλεγαν να χρησιμοποιούν τις κοινόχρηστες τουαλέτες και όχι αυτήν του σπιτιού τους. Απίστευτη γυφτιά. Τα τελευταία χρόνια οι εξωτερικοί τοίχοι της τουαλέτας χρησιμοποιήθηκαν ως μέσο εικαστικής έκφρασης.
Στην πραγματικότητα, πολύ καλά έκανε το ΔΣ και γκρέμισε τις τουαλέτες. Μια πληροφορία που διάβασα σε μια ιστοσελίδα real estate, ότι το χώρο τον αγόρασε η Lamda Development για ανέγερση small Mall, ελέγχεται για την αξιοπιστία της. Γιατί δεν υπάρχει χώρος για parking.
Labels: Βυζάντιο
8 Comments:
Αδιανόητο.
Είναι ενθική κληρονομιά όπως οι τρισάθλιες εργατικές κατοικίες στην Αλεξάνδρας.
@Snake: Σωστός ο παραλληλισμός που κάνεις. Στην Αλεξάνδρας όμως βγήκαν στους δρόμους οι ένοικοι των πολυκατοικιών. Εδώ οι χρήστες εξέλιπαν. Ασε που δεν έχουμε δρόμους.
Από παλιά πίστευα ότι οι καλύτεροι χώροι μου για να ικανοποιώ την ανάγκη μου, είτε τα διάφορα Mall και τα ξαδελφάκια τους.
Παράγραφος
Αφού εξέλιπαν οι χρήστες καλά κάναμε και τις γκρεμίσαμε. WC παρακάτω στου Βαγγέλη.
@Παράγραφος: Βλέπω ότι σε απασχολούν πολύ οι συνθήκες υγιεινής... Μπράβο σου.
@Snake: Καλά, υπάρχει και ο Βαγγέλης αλλά εδώ μιλάμε για την παράδοση. Του Βαγγέλη το WC πέφτει μακριά για τους βόρειους, που προτιμούσαν την κοινόχρηστη τουαλέτα απ' αυτήν του σπιτιού τους.
Πόσα χρόνια έχεις να επισκεφθείς τις εν λόγω πρώην τουαλέτες και να τις χρησιμοποιήσεις;
@Snake: Δεν τις επισκέφθηκα ποτέ. Και γιατί αποφεύγω τις δημόσιες τουαλέτες γενικά και γιατί είχα τουαλέτα σπίτι μου.
Post a Comment
Subscribe to Post Comments [Atom]
<< Home